Mijn schilderijen zijn "explosies van kleur". Kleur is het allesoverheersende thema. Het materiaal dat ik gebruik bepaalt de vorm, expressie en sfeer. Meestal heeft het werk geen figuratieve elementen of verwijzingen. Die zijn niet nodig: de sfeer en de kleuren zijn alles bepalend. Ik maak het liefst schilderijen in grote formaten. Daarbij gebruik ik graag acrylverf. Dit is geschikt materiaal voor mijn snelle en impulsieve manier van werken.

Van oorsprong ben ik landschapsarchitect. Tijdens mij studie in Wageningen kwam ik voor het eerst professioneel met kleur in aanraking. Ik leerde werken met kleur in ontwerpen. Kleur speelt ook een belangrijke rol bij het waarnemen van het landschap als object van planning. Denk daarbij aan de lichtval, het wisselen van de seizoenen en de planten die een landschapsarchitect in het ontwerp gebruikt.

Ik ben een optimistisch mens, vol vertrouwen in de toekomst. Ik maak dan ook graag vrolijke schilderijen, vol kleur en dynamiek. Ze hebben geen vooropgezette bedoeling of boodschap. Het staat iedereen vrij om ze persoonlijk te interpreteren of te projecteren naar zijn of haar herinneringen, gevoel of leefwereld.

Bent u ge´nteresseerd in mijn schilderijen? Wilt u er meer over weten? Of hebt u specifieke belangstelling voor een bepaald werk? De exposities waar mijn werk te zien is, vindt u op deze website. U kunt ook het contactformulier invullen. Ik neem graag contact op. We kunnen dan bijvoorbeeld een afspraak maken om het werk in mijn atelier te bekijken.

Ik wens u een explosie van kleurgenot toe bij het bekijken van mijn schilderijen.

Marian de Jong